Scholen

 

 

Wilbrefotografie weet als geen ander wat een goede schoolfoto is. Ik zie het als een missie om de mooiste schoolfoto ooit te maken van elk kind. Ieder kind krijgt de maximale aandacht, hoeveel kinderen wij ook voor onze camera krijgen. Een mooie herinnering aan de schooltijd, een periode wat snel gaat waarin kinderen voortdurend veranderen.

 

“Gelukkig schoolfoto’s die wel leuk zijn”Dat is wat ik hoor als mijn foto’s door de handen bij ouders gaan. “Frisse foto’s van elk kind” 

https://www.youtube.com/watch?v=W6CpoR0YB_c                  Klik hier om te kijken hoe er gefotografeerd wordt

Voor de snelle bestellers geen verzendkosten!

KENNIS MAKEN

Wij komen naar u toe om kennis te maken en de school te leren kennen. We vertellen alle mogelijkheden en kunnen jullie wensen inventariseren. Door dit persoonlijke bezoek is alles beter in te schatten om tot een geslaagde foto dag te komen. 

DE PLANNING

Het is belangrijk dat er een goede planning is om de dag succesvol te laten verlopen. In overleg kunnen wij dit samen doen maar vaak wordt hij gemaakt door school, omdat jullie beschikken over de lesroosters van de kinderen. Het moet voor iedereen helder zijn mede daardoor zal de dag  relaxt verlopen.

 

DE GROTE DAG

Vooraf spreken we af of wij de studio een dag eerder komen opbouwen of dat wij het op de dag zelf doen. Het voordeel is als alles al klaar staat dat we zonder stress kunnen beginnen. Samen met hulp vanuit school maken we er een geweldige dag van.

Mijn werkwijze is iets anders dan men gewend is geen blauw achtergrondje of gemaakte lach, maar foto’s van stoere jongens en giebelende meiden die de vrijheid krijgen om te mogen zijn wie ze zijn. Ondeugend, lacherig of lief het maakt niet uit, ze mogen zich zelf zijn wat helpt bij het maken van echte spontane foto’s! Met wat creativiteit en een ontspannen sfeer lukt het altijd leuke foto’s te leveren. Door mijn rust, geduld en luisteren naar wat de kinderen willen lukt het bijna altijd een lach te voorschijn te toveren. 

 Voor de kleintjes, hoewel de oudere kinderen het ook geweldig vinden…. helpt Elmo de lens buddy ze   zeker te ontspannen ☺

 VERSCHILLENDE POSES

Mijn missie is ieder kind de maximale aandacht te geven en de mooiste foto’s te maken.Van elk kind maken we een portretfoto, daarna mogen ze zelf kiezen in welke pose ze willen staan. Soms kiezen ze een geweldige maar bizarre houding   Dan maken we de foto altijd, maar er wordt dan door ons ook een andere houding gekozen. In het bestelsysteem staan dan wel beide poses 

 

ALS DE FOTO’S ONLINE STAAN

Wij sorteren de inlogkaarten per groep en na twee tot vier weken ontvangt de school ze via de post of wij komen ze persoonlijk langs brengen..  De school verspreidt deze onder de leerlingen. Elke leerling krijgt een unieke code en heeft toegang tot een klantvriendelijke webwinkel met een groot bediening gemak. Hier kunnen de foto’s bekeken en besteld worden.

 

 WEBWINKEL

Ons platform hebben wij speciaal ontwikkeld voor tablets en smartphones. Naar eigen inzicht kunnen de foto’s in de gewenste soorten, aantallen en formaten besteld worden. Er zijn veel mogelijkheden van standaard papierformaten tot aantrekkelijke pakketten, wanddecoraties of uploads… er is keuze genoeg!  De financiële afhandeling van schoolfoto’s gaat vertrouwd, veilig en gemakkelijk via internet bankieren ( IDEAL) Bent u niet in staat zelf online te betalen met IDEAL neem dan contact met ons op. Wij kunnen de gewenste foto’s bestellen en u kunt ze dan komen halen en contant betalen. Ook is het mogelijk om een factuur toegestuurd te krijgen. Als deze is betaald dan worden de foto’s naar uw adres toegestuurd.  

 DOWNLOADS

Uiteraard kunt u bij ons ook downloads kopen. Een enkel bestand of de hele serie. Dit geeft u de vrijheid om zelf afdrukken te laten maken of ze te plaatsen in een fotoboek. Ze worden geleverd in een professionele kwaliteit 5308×3543 pixels. Goed voor foto’s tot grote wanddecoraties.

 

 AFMETINGEN

De foto’s worden gemaakt met een professionele camera. De beeldverhouding van een bestand is 2:3   en een vierkante foto 1:1. Een digitale foto is opgebouwd uit pixels. Hoe meer pixels, hoe meer   informatie er is voor een kwalitatieve afdruk. De resolutie van een fotoafdruk wordt uitgedrukt in   pixels per inch. Deze vertaling is een technisch verhaal: zo bevat een afdruk van 300 dpi 118 pixels per centimeter. Dat betekent dus 1 pixel per 0,8 mm. 

 SCHOOLFOTOSETS

Hieronder ziet u alle varianten op een rij.
Voorbeeld: Schoolfotoset A bevat 1x 13×18, 1x 9×13, 1x 6×9 en 4 pasfoto’s

(let op is een foto vierkant dan worden ze ook in het vierkant in een schoolfotoset geleverd)

 

  GROEPSFOTO

Een groepsfoto kan op verschillende manieren gemaakt worden. Een traditionele foto en als het  lekker weer is gaan we naar buiten met z’n allen. Binnen maken is ook een optie, dit kan ook in de  studio.

Een panorama groepsfoto 10×30 cm behoort ook tot de mogelijkheden. Deze maak ik in drie  keer voordat de kinderen individueel op de foto gaan. Later wordt de foto aan elkaar gemonteerd.  Een voordeel is dat er later nog een kind of leerkracht tussen gezet kan worden.

 NIETS ONLINE

De school heeft ook de mogelijkheid om NIETS digitaal te doen. Wij leveren de foto’s verzegeld af in  betaalbare pakketjes. Ouders kunnen kiezen wat gewenst is en doen gepast geld in de retour envelop.  Deze moet worden ingeleverd op school waar wij ze weer komen halen. home 3

 VOOR SCHOOL

Ook voor school moet schoolfotografie leuk zijn! Vooraf komen wij  langs om kennis te maken. We  bespreken de wensen en nemen alles door hoe het zo efficiënt mogelijk kunnen laten verlopen. Van de  leerkrachten maken we een leuke portretfoto en natuurlijk ook een stoere foto. Samen met de teamfoto  krijgt elke leerkracht deze set gratis aangeboden. Ook de bestanden van de portretfoto’s van alle  leerlingen worden de school in lage resolutie aangeboden die goed te gebruiken zijn voor parnasSys. De bestanden die gemaakt zijn van de teamleden worden gratis aangeboden als ik het jaar daarop weer welkom ben om de jaarlijkse foto’s te komen verzorgen.

banner

 GROEP 8

De afscheidsfoto, er is veel mogelijk en ik hoor graag de wensen van school of ze dit willen aanbieden aan alle leerlingen.

Met de school als achtergrond kunnen wij een afscheidsfoto maken van de leerlingen van groep 8. Deze is voorzien me alle namen van de leerlingen, van de school en het jaartal. Een kubus foto, geweldig leuk natuurlijk. Of een echte groepsfoto met een attribuut zoals een wereldbol of liniaal etc… Elk kind houdt wat vast.. deze optie kan natuurlijk ook. Alle andere ideeën zijn welkom.

 

De schoolverlaters hebben vaak een verzoek om met vrienden of vriendinnen op de foto te gaan. Als  er ruimte is qua tijd vinden wij dat geen probleem om aan hun wensen te voldoen.

Als ik in een shoot zit is het lastig om u telefonisch te woord te staan.

Daarom vraag ik u om bij geen gehoor een bericht in te spreken dan neem ik op een later moment contact met u op. Of stuur een email of app deze optie werkt nog beter.. Tot snel!

email adres: info@wilbrefotografie.nl     Telefoon: 0612106280

Nettie Bremer Willigenburg

Wilbrefotografie

Blijf op de hoogte en  volgt ook mijn face-book pagina.