Dia/foto/negatief digitaliseren

Dia’s, foto’s en negatieven digitaliseren

 

Heel normaal is het tegenwoordig, om beeldmateriaal digitaal beschikbaar te hebben. Maar heel veel beelden zijn nog analoog en liggen vaak in dozen in de kast. Handig om de dia’s, foto’s en negtieven te digitaliseren.

De gedigitaliseerde beelden kunnen wij opslaan op USB of op DVD. Indien op DVD plaatsen wij ze in een slideshow, zodat u ze via uw TV kunt bekijken. Zowel op USB als DVD zijn de bestanden opgeslagen als jpeg, u kunt ze dan zelf printen, bewerken en makkelijk delen met vrienden en familie.

 

Werkwijze

Dia’s, foto’s en negatieven digitaliseren.

Heeft u nog dia’s, foto’s of negatieven in de kast liggen? En wilt u deze graag overgezet hebben naar DVD? Dit kunt u natuurlijk prima zelf doen, maar indien u in het bezit bent van honderden, zoniet, duizenden beelden wordt dit natuurlijk een ander verhaal. En deze aantallen zijn onder de makers van dia’s zeker niet vreemd!  Een zeer tijdrovende klus, die steeds vaker uitbesteed wordt.

 

Beelden in slideshow en als jpeg

Bij Wilbrefotografie scannen wij dia’s, foto’s en negatieven naar DVD of USB.  Standaard doen wij dit in 1200 dpi (standaard resolutie), maar, op verzoek kan ook op 2400 dpi gescand (hoge resolutie) worden. Wij leveren het gescande materiaal af op DVD waar de beelden in een slideshow zijn opgeslagen zodat u ze makkelijk kunt bekijken op TV. Tevens zijn de beelden als jpeg opgeslagen (in een aparte map op de DVD). Deze kunt u gebruiken om te bewerken of te printen. Indien u de beelden op USB afgeleverd wilt hebben, maken wij standaard geen slideshow. Wilt u dit wel vermeld het erbij!

 Hoe aan te leveren?

Het aanleveren van de dia’s doet u zoals u ze ook zou aanleveren om ze te projecteren. Let goed op spiegelbeeld, want ze worden gescand zoals ze zijn aangeleverd.  Horizontale dia’s zijn op uw TV beeldvullend en bij verticaal genomen dia’s ziet u aan weerzijden van uw TV een zwarte balk.

Welke formaten kunnen wij digitaliseren?

Kleinbeeld dia’s en negatieven
De ingeraamde kleinbeeld dia (24×36 mm) in diaraampjes van 5x5cm in karton, plastic of glas. Dit is het meestgebruikte dia formaat. In hetzelfde 5x5cm diaraampje kunnen ook afwijkende maten voorkomen zoals 4x4cm, halfkleinbeeld en pocket dia’s. Deze kunnen gewoon worden gescand. Ook kleinbeeld dia’s en negatieven op stroken kunnen worden verwerkt. zowel kleur als zwart-wit. Losgeknipte kleinbeeld dia’s en negatieven echter niet ! Deze zal de klant dan eerst moeten inramen. Bij stroken worden alle beelden op de strook gescand. Opgeven van losse nummers uit een strook is niet mogelijk.

 

 

Grootbeeld dia’s en negatieven
Onder grootbeeld vallen de volgende maten: 6×4.5, 6×6, 6×7 en 6×9 Grootbeeld dia’s zijn meestal niet ingeraamd maar worden net als grootbeeld negatieven als losse stroken aangeleverd. In tegenstelling tot kleinbeeld kunnen ook losgeknipte grootbeeld dia’s en negatieven worden gescand.

 

Foto’s
Losse foto’s in alle maten van pasfoto tot A4 kunnen worden gescanned. Foto’s in zowel kleur als zwart-wit en op mat of glans papier zijn geschikt.

Tip! Ook geboorte-en huwelijkskaarten e.d. kunt u laten scannen en b.v. samen met foto’s in een slideshow laten verwerken. Door het gebruik van kleine letters op dit soort kaarten is overzetten op DVD minder geschikt. Kies dan voor een HD slideshow op USB stick of HDD voor weergave op de PC of Full HD TV.

 

 

 

 

Heeft u vragen of advies nodig dan kunnen we vrijblijvend een afspraak maken.

 

Nettie Bremer Willigenburg

Wilbrefotografie

info@wilbrefotografie.nl

0612106280

Blijf op de hoogte en volg mijn facebook pagina